Nederlandsche Centraal-Spoorweg-Maatschappij (NCS), 1860 - 1934

Gewijzigd: f:18-07-2014

Inhoud:

Links:

Station: Exploitanten:

Gegevens

Oprichting: 20 en 29 februari 1860 te Amsterdam.
Opheffing: 23 mei 1934
Overgenomen door: Spoorlijnen door Staatsspoorwegen / Tramlijnen door diverse busbedrijven
Spoorwijdte: 1435 mm
Top

Algemeen

De maatschappij wordt in 1860 opgericht en krijgt haar hoofdkantoor in Amsterdam. De eerste lijn die de Nederlandsche Centraal-Spoorweg-Maatschappij (NCS) aanlegt, is de verbinding Utrecht - Amersfoort - Zwolle. Daarnaast worden rond Utrecht ook nog enkele locale spoorlijnen aangelegd.

Het hoofdkantoor verhuist op 4 augustus 1876 van Amsterdam naar Utrecht.

Naast de eigen lijnen exploiteert de NCS ook nog enkele stoomtramlijnen die aangelegd zijn door derden. (ULS, NBM en SV). Vanaf 1 mei 1919 neemt de SS de exploitatie van de spoorlijnen van de NCS over. De stoomtramlijn Nunspeet - Elburg - Zwolle is aangelegd door NCS dochter Nederlandse Buurtspoorweg Maatschappij (NBM). Eind jaren 30 wordt deze tramlijn vervangen door een busdienst van de ATO.

Geen foto beschikbaar
Top

Lijn Utrecht - Amersfoort - Zwolle

Op 20 augustus 1863 begint de exploitatie van de spoorlijn Utrecht - Amersfoort - Zwolle. Vanaf 1866 wordt het station in Zwolle gedeeld met de Staatsspoorwegen. Doorgaande passagiers vanuit Utrecht naar het noorden van het land moeten in Zwolle overstappen, omdat er geen doorgaand verkeer is. Inmiddels is deze lijn dubbelsporig, geƫlektrificeerd en vormt de lijn het hart van de verbinding tussen het westen en het noorden van Nederland.

Geen foto beschikbaar
Top

Lijn Zwolle - Kampen

Op 20 augustus 1863 begint de exploitatie van de spoorlijn Zwolle - Kampen. Oorspronkelijk is het de bedoeling dat de lijn vanuit Utrecht rechtstreeks naar Kampen zou doorrijden. De lijn Zwolle - Kampen is echter altijd als losse lijn geƫxploiteerd. Het is bij een locale enkelsporige lijn gebleven. In de jaren 10 van de 21e eeuw zijn er plannen om de lijn naar Kampen om te vormen tot een elektrische tramlijn.

Geen foto beschikbaar
Top