Bewehrungs- und Betoncenter Europark GmbH (BBE)

Gewijzigd: i:19-08-2022

Inhoud:

Links:

Station: Overige:

Gegevens

Positie: Op het Europark, aan de rechterkant gezien vanuit de richting Laarwald. In te rijden vanuit de richting Laarwald.
Geopend: 2007
Gesloten: n.v.t.
Top

Geschiedenis

Aan de Duitse zijde van het Europark naast de afvalverbrander is de betonfabriek Bewehrungs- und Betoncenter Europark GmbH (BBE) gevestigd. De fabriek beschikt over een eigen spooraansluiting aan het Europark. De spooraansluiting wordt hoofdzakelijk gebruikt voor de aanvoer van grind. Dit grind is nodig voor de productie van het beton. Afvoer van kant en klare betondelen gebeurt hoofdzakelijk per vrachtauto. De aanvoer van het grind gebeurt met 2-assige zelflossers, die in bloktreinen door de Bentheimer Eisenbahn worden aangevoerd vanuit Duitsland.
[europark_062]
Europark gezien van de richting Duitsland. De eerste wissel naar rechts voert naar de BBE. Vlak voor het hek splits het spoor in 2 evenwijdige sporen. Op het linker spoor van de aansluiting staat een trein met zelflossers.
Foto R. van Wissen, 20 augustus 2008.
Top

Emplacement

Van het emplacement Europark gezien vanuit de richting Duitsland buigt een spoor naar rechts richting betonfabriek. Vlak na de aansluiting splits het spoor in 2 evenwijdige sporen. Vlak voor het terrein van de BBE bevinden zich 2 overloopwissels tussen beide sporen. Beide sporen lopen door het losgebouwtje. Alleen onder het rechter spoor bevindt zich een losbunker voor het lossen van grind. Achter het losgebouwtje lopen de sporen door om de gehele trein door het gebouwtje heen te kunnen trekken.
Geen foto beschikbaar
Top