Gelijkrichterstation Almelo

Gewijzigd: i:04-10-2022

Inhoud:

Links:

Station:

Gegevens

Positie: Langs de spoorlijn in te rijden vanuit de richting Almelo.
Geopend: voor 1953
Gesloten: na 2005
Top

Geschiedenis

Voor de elektrificatie van het emplacement en de sporen aan de westzijde van Almelo, bouwt de NS aan de noordzijde van de sporen richting Deventer en Mariënberg een gelijkrichterstation. Het gelijkrichterstation wordt aangesloten op het spoor richting Mariënberg. De aansluiting is bedoeld voor het transporteren van zware onderdelen zoals transformatoren naar en van het gelijkrichterstation. Aangezien dergelijke apparaten niet vaak vervangen hoeven te worden, is het aantal transporten op de aansluiting zeer gering. Op het spoor kan ook een mobiele tijdelijke installatie geplaats worden, mocht de installatie in het gebouw buiten dienst zijn.

Zeker tot de jaren 80 loopt de aansluiting tot de achterste deur van het gebouw. Daarna is het spoor met een paar meter ingekort en staat het stootblok ter hoogte van de eerste deur van het gebouw. Inmiddels heeft ProRail de aansluiting gesaneerd en is het gelijkrichterstation alleen nog via de weg bereikbaar.

[onderstation_001]
Aansluiting van het gelijkrichterstation op de doorgaande spoorlijn Mariënberg - Almelo gezien in de richting Mariënberg. Het stootblok staat ter hoogte van de eerste deur.
Foto R. van Wissen, 4 september 2005.
Top

Emplacement

De aansluiting is via het wissel met nummer 33 in te rijden vanuit de richting Almelo. Om bij het gelijkrichterstation te komen moet de trein nog een keer terugsteken. Het los- en laadspoor ligt parallel aan het doorgaande spoor. De aansluiting is met een dwergsein opgenomen in het beveiligingssysteem van station Almelo.
Geen foto beschikbaar
Top