Busdienst Pieper, 1927 - 2004

Gewijzigd: f:12-06-2011

Inhoud:

Links:

Stations: Exploitant:

Gegevens

Oprichting: 1927
Opheffing: 2004
Overgenomen door: Lijndiensten door Connexxion, groepsvervoer blijft zelfstandig
Top

Algemeen

Op 1 februari 1924 start de heer A. van Eck een autobusdienst tussen Coevorden en Nieuw Schoonebeek. Na deze lijn 3 jaar lang zelf te hebben geexploiteerd, wordt de lijn op 16 februari 1927 overgenomen door de heer H.T. Pieper uit Schoonebeek.

Vanaf 1927 onderhoudt de firma Pieper busdiensten in Zuidoost Drenthe. Schoonebeek is het middelpunt van het lijnennet van Pieper. Pieper begint met een busdienst van het station in Coevorden naar Schoonebeek. Het bedrijf staat bekent om zijn gemoedelijke sfeer en goede service. Later wordt het lijnen uitgebreid en wordt ook op Emmen gereden. Het kleine bedrijf kan het door de wat excentrieke ligging in Zuidoost Drenthe en het relatief dunbevolkte verzorgingsgebied lang volhouden als zelfstandige busonderneming. Andere zelfstandigen worden één voor één opgeslokt door de grote ondernemingen. Tegenstanders verwijten Pieper met oud materiaal te rijden. De inwoners van het gebied zijn tevreden dat er tenminste geregeld busvervoer is en zetten zich geregeld in om Pieper voor de streek te behouden.

Door de Europese aanbesteding van al het busvervoer in Drenthe moet de firma Pieper uiteindelijk de strijd staken tegen de grote jongens. Vanaf 12 december 2004 neemt Connexxion al de lijnen over. De buschauffeurs van de lijndiensten gaan over naar Connexxion. De rest van het personeel concentreert zich op het groepsvervoer.

[vb_013]
Vervoersbewijs van Pieper van de rol.
Top